Nieuws

Nagelsmann: 'Gravenberch heeft te weinig gespeeld gezien zijn kwaliteiten'

Nagelsmann: 'Gravenberch heeft te weinig gespeeld gezien zijn kwaliteiten'

16-09-2022 17:55

Ryan Gravenberch viel af bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bayern München-trainer Julian Nagelsmann erkende vrijdagmiddag dat hij de middenvelder wellicht te weinig heeft laten spelen.

Gravenberch viel bij de laatste schifting buiten de boot. Bondscoach Louis van Gaal gaf de voorkeur aan spelers die wél minuten maken bij hun ploeg. Nagelsmann ging op de persconferentie in op het afvallen van de Nederlander. "Ryan heeft wat wedstrijden gespeeld, maar misschien wel een aantal te weinig gezien zijn kwaliteiten." In München moet Gravenberch onder meer Marcel Sabitzer, Joshua Kimmich en Leon Goretzka voor zich duiden.

"Ryan is nog steeds een erg jonge speler", ging Nagelsmann verder. "Hij heeft nog wat tijd nodig om te acclimatiseren. Hij zal zich blijven ontwikkelen en nog veel wedstrijden voor ons spelen."

De Duitse oefenmeester ging ook in op de ontwikkeling van Noussair Mazraoui. Volgens de trainer maakte de rechtsback tijdens zijn invalbeurt tegen FC Barcelona veel indruk. De Duitser wil Mazraoui daarom ook belonen voor zijn harde werken. "Hij had goede aanvallende acties en verdedigde ook erg goed. Hij deed het geweldig en heeft meer vertrouwen in zichzelf. Hij start morgen in de basis en kan laten zien wat hij kan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!