Arsenal wint van Newcastle ondanks gigantische misser Aubameyang

27-11-2021 15:52 Laatste update: 16:18

Arsenal heeft zich een week na de 4-0 nederlaag tegen Liverpool weten te revancheren. De ploeg van Mikel Arteta heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van hekkensluiter Newcastle UnitedPierre-Emerick Aubameyang zal misschien wel nog een keer wakker schrikken vannacht: hij miste een gigantische kans.

De wedstrijd was het officiële debuut van Newcastle-manager Eddie Howe, die werd aangesteld na de veelbesproken overname van de club. De Engelsman kon echter nog niet op de bank plaatsnemen, omdat hij positief was getest op corona. In quarantaine keek Howe toe hoe Newcastle lang stand hield, maar in de tweede helft uiteindelijk moest buigen voor The Gunners.

Het meest opvallende moment van de wedstrijd was misschien wel de misser van Aubameyang, die de bal bij een 0-0 stand vanaf twee meter op de paal wist te schieten. Gelukkig had dit geen gevolgen voor de ploeg van de Gabonees-Franse spits.

Na een fijne pass van Nuno Tavares schoot Bukayo Saka de ploeg uit Londen op voorsprong en binnen tien minuten werd de score verdubbeld door Gabriel Marinelli. De net ingevallen Braziliaan nam de bal heerlijk op de slof en versloeg daarmee doelman Martin Dubravka.