Nieuws

Clubloze speler, achttienjarig toptalent en géén Lukaku: selectie België bekend

Clubloze speler, achttienjarig toptalent en géén Lukaku: selectie België bekend

16-09-2022 13:48

Roberto Martínez, bondscoach van België, heeft in zijn selectie voor de aankomende Nations League-duels een plekje ingeruimd voor één debutant. De achttienjarige Zeno Debast voegt zich bij de spelersgroep van De Rode Duivels.

Het toptalent van RSC Anderlecht doormaakt een sterke ontwikkeling en is voor het eerst opgenomen in de selectie van het nationale Belgische elftal. Romelu Lukaku is de opvallendste afwezige in de selectie van de Spanjaard. De Internazionale-spits (gehuurd van Chelsea) kampt met een blessure aan het bovenbeen.

Op een persconferentie licht Martínez zijn besluit toe om Debast op te nemen. "In juni was hij licht geblesseerd en kon hij niet in actie komen met de beloften, maar achter de schermen trainde hij reeds met De Rode Duivels en zo konden we hem aan het werk zien", zegt de keuzeheer op het persmoment. "Nu heeft hij een indrukwekkende seizoenstart met Anderlecht achter de rug. Hij is een uitstekende jonge speler met veel potentieel."

Daarnaast is een opvallende geselecteerde verdediger Jason Denayer. De mandekker is momenteel clubloos nadat zijn contract bij Olympique Lyon ten einde was gekomen. Donderdag speelt België tegen Wales, drie dagen later wordt de groepsfase van de Nations League afgesloten met een uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Oranje gaat aan kop in de poule met tien punten. België heeft na vier wedstrijden drie punten minder verzameld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!