Oranje Leeuwinnen ontsnappen in blessuretijd aan nederlaag tegen Tsjechië

27-11-2021 15:24 Laatste update: 15:57

In een zeer matig duel heeft het Nederlands Vrouwenelftal op het allerlaatste moment gelijk weten te maken tegen Tsjechië. In de wedstrijd om WK-kwalificatie kopte Stefanie van de Gragt de gelijkmaker binnen.

Door hevige sneeuwval in Tsjechië was het duel vrijdagavond afgelast en verplaatst naar de zaterdagmiddag. De ploeg van bondscoach Mark Parsons, die het moest doen zonder smaakmaakster Lieke Martens, kwam na elf minuten al op achterstand in de Tsjechische stad Ostrava. In de tweede helft kwamen de Oranje Leeuwinnen al snel op gelijke hoogte. Via de rebound wist Daniële van de Donk het net te vinden, nadat Jill Roord op de paal schoot.

Nadat de Tsjechische vrouwen opnieuw op voorsprong kwamen, leek het een vervelende middag te worden voor de dames. Diep in de blessuretijd wist Van der Gragt toch nog een puntje te redden in de strijd om een WK-ticket: 2-2, op aangeven van Kika van Es.