Nieuws

Tuttosport: nog drie Nederlanders in de running voor Golden Boy-award

Tuttosport: nog drie Nederlanders in de running voor Golden Boy-award

16-09-2022 11:12

Tuttosport heeft twintig afvallers bekendgemaakt voor de Ballon d'Or. Er dingen nog veertig spelers over naar de individuele eretitel, waaronder drie Nederlanders. Brian Brobbey, Ryan Gravenberch en Xavi Simons behoren tot de kanshebbers.

Traditiegetrouw kort de Italiaanse krant de lijst met kandidaten telkens verder in. In eerste instantie waren er honderd genomineerden voor de Golden Boy-award. Francisco Conceição (Ajax), Ki-Jana Hoever, Noni Madueke (beiden PSV) en Björn Meijer (Club Brugge) zijn bij de laatste schifting afgevallen.

Via de site van Tuttosport kunnen mensen hun stemmen uitbrengen. Tot de kanshebbers op de prestigieuze prijs behoren onder meer AS Roma-talent Nicola Zalewski, Borussia Dortmund-parel Karim Adeyemi en FC Salzburg-revelatie Benjamin Sesko. De tussenstand kun je hier bekijken. Vorig jaar won Pedri van FC Barcelona de Golden Boy-award.

In het verleden werd de prijs twee keer binnengesleept door een Nederland. Rafael van der Vaart had de primeur om de eerste Golden Boy ooit te zijn (in 2003). In 2018 werd Matthijs de Ligt verkozen tot het grootste talent van de wereld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!