Nieuws

'Inter en AC Milan-fans hebben pech: San Siro wordt in volledigheid gesloopt'

'Inter en AC Milan-fans hebben pech: San Siro wordt in volledigheid gesloopt'

16-09-2022 10:02
1

Het San Siro gaat volledig tegen de vlakte, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant weet dat het stadion dat gedeeld wordt door AC Milan en Internazionale in 2027 volledig gesloopt wordt.

De twee Milanese grootmachten zouden inmiddels hun jawoord hebben gegeven aan de plannen om het stadion in de volledigheid te slopen. Er blijft dus niets over van de voetbaltempel. Het nieuwe stadion moet in het seizoen 2027/2028 gereed zijn.

De nieuwe arena gaat luisteren naa rde naam La Cattedrale en zal plaat bieden aan om en nabij de 65.000 toeschouwers. Eén van de redenen die naar voren komen om het San Siro volledig tegen de grond te werken is het behoud van groen rondom het stadion. La Gazzetta dello Sport verwacht wel dat fans van zowel de Nerazzurri als de Rossoneri zich zullen verzetten tegen de plannen.

In 2019 toonden diverse supporters van beide verenigingen zich uitermate kritisch tegenover de plannen. Het nieuwe stadion is geïnspireerd op de Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele, twee iconische gebouwen in Milaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!