Nieuws

'Bayern bespaart miljoenenbedrag door blessure van overbodige verdediger'

'Bayern bespaart miljoenenbedrag door blessure van overbodige verdediger'

16-09-2022 09:47 Laatste update: 09:49

De operatie én lange absentie van Bouna Sarr is financieel gezien goed nieuws voor Bayern München, meldt BILD. De Duitse grootmacht gaat flink besparen op het salaris van de bankzitter, doordat zijn ongevallenverzekering uitkeert.

De veelvuldig door blessures geplaagde Sarr ging dinsdag nog onder het mes wegens aanhoudende problemen in een pees tussen de dijbeenspier en de knieschijf. Naar verwachting staat hij minimaal zes maanden buitenspel. Bayern zou volgens BILD het salaris nog maar zes weken hoeven door te betalen.

Vervolgens keert de wettelijke ongevallenverzekering uit. Met een geschat bassissalaris van drie miljoen euro (door bonussen maximaal vijf miljoen euro) bespaart de regerend kampioen van Duitsland een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Bayern München deed er in de zomer alles aan om Sarr (30) van de hand te doen. Ondanks verwoede pogingen slaagde Der Rekordmeister er niet in om de Senegalese verdediger te verkopen. Er was interesse uit de Bundesliga en de Süper Lig (Turkije), maar Bayern wist de overbodige rechtsback niet te slijten.

Sarr speelt sinds 2020 voor Bayern München. Destijds werd hij voor acht miljoen euro gekocht van Olympique Marseille. In ruim twee jaar tijd kwam hij niet verder dan 13 Bundesliga-optredens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!