Reactie

Ajax spelers zien FIFA-beoordelingen: 'Ze respecteren deze jongen niet'

Ajax spelers zien FIFA-beoordelingen: 'Ze respecteren deze jongen niet'

16-09-2022 09:16 Laatste update: 09:22

EA Sports heeft een aantal Ajacieden hun FIFA 23-beoordeling laten zien. De ratings van de Ajax-spelers roepen wisselende reacties op.

De beoordelingen van de spelers worden verspreid over de septembermaand bekendgemaakt. Calvin Bassey, aankoop van ruim 23 miljoen euro moet het ondanks zijn transfer en het spelen van de Europa League-finale doen met een rating van 74. "Ik zie zilver broer", zegt de Nigeriaan enigszins teleurgesteld in een video-item van Ajax TV, waarmee hij doelt op de kleur van zijn kaart. "Je weet wat ik bedoel. Ik kan FIFA niet de schuld geven. Ze moeten hun gedachten op orde krijgen", lacht hij.

Brobbey wordt gevraagd zijn snelheid in de game te schatten. "Ik denk 90. Ik ben snel, weet je", klinkt de jeugdinternational zelfverzekerd. De aanvaller moet het doen met een snelheid van 82 punten. "FIFA respecteert deze jongen niet", lacht deze jongen niet. Steven Bergwijn moet het net als Jurriën Timber doen met een rating van 80, Wijndal met 79 en Steven Berghuis met 82.

Dusan Tadic is Ajacied met de hoogste rating en krijgt 84 punten voor zijn voetballende kwaliteiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!