Nieuws

Ochtendkranten zien 'tiki-taka-spel' in De Kuip: 'Geïnjecteerd met zelfvertrouwen'

Ochtendkranten zien 'tiki-taka-spel' in De Kuip: 'Geïnjecteerd met zelfvertrouwen'

16-09-2022 08:41

Feyenoord maakte donderdag een geweldige indruk in de demarrage tegen Sturm Graz. De Oostenrijkers werden met 6-0 naar huis gestuurd en de ochtendkranten zijn lyrisch over de prestatie van de ploeg van Arne Slot. 

De Volkskrant keek met stijgende verbazing naar de Rotterdammers, die onherkenbaar waren vergeleken met het duel met SS Lazio. 'De ragfijne aanvalspatronen, de nauwkeurigheid bij de uitvoering, de snelheid, de verrassing, de techniek; het is er allemaal weer bij Feyenoord. Tegen Sturm Graz stonden ineens Oussama Idrissi en Alireza ­Jahanbakhsh op als onbetwiste uitblinkers. Het is bijna voer voor psychologen, de prestaties van de buitenspelers. Idrissi bleef maar tegenstanders opzoeken en achtervolgen alsof ze iets van hem gestolen hadden.'

De Telegraaf spreekt van een 'voetbalshow' van de Rotterdammers. 'De supporters konden zich vergapen aan hoogstandjes en aanvallen uit het boekje. Bij de 3-0 van Danilo waren exact alle veldspelers betrokken. Ze deden stuk voor stuk mee aan de opbouw naar die treffer. En wat te denken van het spitsenduo Danilo en de Mexicaan Santiago Giménez? Allebei telkens scorend, ook tegen Sturm Graz', schrijft de krant, die ook onder de indruk is van Gimenez. 'De Kuip ontplofte en het Legioen weet dat er een bijzondere spits is binnengekomen.'

Het Algemeen Dagblad is eveneens louter positief. 'Het tiki-taka-spel in de Kuip werd in een razend tempo uitgevoerd, precies zoals Slot dat graag ziet. Korte passes, volop bewegende spelers, overlaps, underlaps en langdurig balbezit, op die manier werden Barcelona en de Spaanse nationale ploeg begrippen in de voetbalwereld. Bij Feyenoord voelen ze zich in rap tempo beter worden, daar hoeft niemand aan te twijfelen.' Voor Feyenoord was het duel tegen Sturm Graz de perfecte generale voor het komend weekend. Dan is PSV namelijk de tegenstander in het Phillips Stadion. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!