Nieuws

Spelersvakbond FIFPRO stapt naar FIFA om Griezmann-scenario's te voorkomen

Spelersvakbond FIFPRO stapt naar FIFA om Griezmann-scenario's te voorkomen

16-09-2022 08:02

De internationale spelersvakbond FIFPRO is naar de FIFA gestapt om de contractclausules van onder meer Antoine Griezmann te bespreken. De aanvaller van FC Barcelona wordt door Atlético Madrid op de bank gehouden om een clausule in zijn contract niet te activeren en de spelersvakbond stelt dat dit in strijd is met de arbeidsrechten van Griezmann en andere spelers.

Bronnen bij FIFPRO hebben in gesprek met El Larguero aangegeven dat Griezmann als voorbeeld dient voor een bredere zaak. De vakbond vindt het oneerlijk dat spelers op de bank worden gehouden om bepaalde clausules niet te activeren. De spits van Atlético is daarin wellicht het meest bekende voorbeeld. 

Atlético moet de Fransman namelijk permanent overnemen van Barcelona als de speler een bepaald percentage van de totale speeltijd in het veld staat. Atlético omzeilt dit tot nu toe door de spits de meeste wedstrijden een half uur mee te laten doen. 

Mogelijkerwijs wordt de situatie van Griezmann specifiek intern al opgelost. Het gerucht gaat dat Barça en Atlético een akkoord hebben bereikt over een lagere afkoopsom. Wanneer dat akkoord wereldkundig wordt gemaakt, zal Griezmann waarschijnlijk een stuk meer in actie komen voor Los Colchoneros

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!