Nieuws

Sarri woedend na wanprestatie Feyenoord-opponent Lazio: 'Ik eis een verklaring'

Sarri woedend na wanprestatie Feyenoord-opponent Lazio: 'Ik eis een verklaring'

16-09-2022 07:18

Lazio-trainer Maurizio Sarri is woedend na de zware nederlaag die zijn ploeg donderdagavond leed tegen FC Midtjylland. De Denen wonnen in eigen huis met 5-1 en de Italiaan eist een verklaring van zijn spelers.  

Lazio was vorige week in Italië nog heer en meester tegen Feyenoord en de Rotterdammers werden met 4-2 over de knie gelegd. Daar was afgelopen donderdag niets van terug te zien: Lazio kwam op een 3-0 achterstand tegen Midtjylland voordat het begon te voetballen. Sarri is hard voor zijn ploeg op het persmoment na het duel.  "Dit overkomt Lazio helaas nog weleens. We zijn er met ons hoofd niet bij en in Europa is dat nog erger. We hadden totaal geen nederigheid. We dachten dat we dit probleem hadden opgelost, maar met deze mentaliteit krijg je niets uit je benen."

Tegenover de Italiaanse tak van Sky liet Sarri weten niets te hebben gezegd in de kleedkamer na het duel. "Mijn spelers krijgen het nog wel te horen. Ik zal een verklaring van hen eisen, omdat ik heel veel arrogantie zag. We stonden allemaal stil en voetbalden in een laag tempo, alsof we op een 4-0 voorsprong stonden. Deze emotionele instortingen zijn hetzelfde als vorig seizoen. Het is moeilijk om te begrijpen, ik snap niet hoe je geen motivatie kan vinden."

Vanwege de zware nederlaag staat Feyenoord verrassend aan kop in Groep. Dat is wel op doelsaldo, gezien alle vier de ploegen nu drie punten hebben. "Ik moet een verklaring zoeken, misschien ben ik degene die als trainer een stap terug moet doen, of bepaalde spelers moeten vertrekken", besluit Sarri. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!