Nieuws

Younes hoopt ervaring over te brengen bij Utrecht: 'Wil een voorbeeld zijn'

Younes hoopt ervaring over te brengen bij Utrecht: 'Wil een voorbeeld zijn'

15 september - 23:10
0

Amin Younes kijkt ernaar uit om te gaan schitteren voor FC Utrecht. De Duitser hoopt met zijn ervaring een voorbeeld te zijn voor de jonge spelers bij de Domstedelingen.

"Ik heb goede geluiden gehoord over Utrecht", aldus Younes tegenover het Algemeen Dagblad. De aanvaller voelt zich op zijn plek in de Domstad. "Ik wil me verdiepen in andere culturen, het verbreedt je als mens." Dat Younes door zijn tijd bij Ajax vloeiend Nederlands spreekt, vindt hij doodnormaal. "Het is een stukje respect naar de mensen in je nieuwe land. Als ik een brief krijg van de gemeente Utrecht, wil ik ook weten wat erin staat."

Bij Utrecht hoopt Younes de ervaring die hij heeft opgedaan in Amsterdam, Frankfurt, Napels en het Saoedische Dammam over te brengen op de jongere garde bij de Domstedelingen. "Ik wil een voorbeeld zijn", aldus de voormalig Duits-international. "In het voetbal is het belangrijk om spelers te hebben die je op weg kunnen helpen. De jonge spelers van FC Utrecht kunnen altijd bij me terecht."

Younes zal in de Domstad met rugnummer veertien gaan spelen. Dat is geen toeval. "Johan Cruijff was een belangrijke reden waarom ik naar Nederland wilde", aldus de in Düsseldorf geboren vleugelflitser. "Dat lef, dat dominant durven zijn; dat is wat ik zo prachtig vind aan wat hij heeft achtergelaten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie