Nieuws

Jansen ontsnapt met AZ: 'Tegenstander was beter dan veel mensen dachten'

Jansen ontsnapt met AZ: 'Tegenstander was beter dan veel mensen dachten'

15 september - 22:42
0

Na afloop van de moeizame overwinning van AZ op FC Vaduz maakt trainer Pascal Jansen duidelijk dat de Liechtensteiners beter zijn dan men denkt. De Alkmaarders wonnen uiteindelijk met 4-1 in het AFAS Stadion.

Lang stond het 1-1 tot Vaduz in de 61e minuut een rode kaart kreeg. Uiteindelijk scoorde AZ in de 81e minuut de 2-1, waarna de Alkmaarders in de extra tijd uitliepen tot 4-1. "We troffen vandaag een tegenstander die misschien wel beter is dan veel mensen dachten", aldus Jansen bij ESPN. "Maar goed, als je kijkt naar de ruimtes die we weggaven in met name de eerste helft, dan geef je de tegenstander ook veel gelegenheid om mee te voetballen."

Jansen zag dat zijn ploeg het lastig had tegen de ploeg die momenteel negende staat op het tweede niveau van Zwitserland. De trainer heeft geen idee waarom de Liechtensteinse laagvlieger zo goed was. "Dat zei ik voor de wedstrijd ook al: daar konden we onze vinger niet op leggen. Wat we wel weten is dat ze in aanloop naar de groepsfase serieuze tegenstanders hebben uitgeschakeld. Dat deden ze op dezelfde manier als vandaag. Ons spel moet dan zuiverder zijn om daar minder last van te hebben."

Jens Odgaard had tijdens het duel met Vaduz nog even last van zijn hamstring. Daar schrok Jansen van. "Het is gelukkig niet serieus. Ik had toen ook even een momentje dat mijn hartslag wat vlotter ging. Hij kreeg bij het aanzetten even licht kramp, we hadden toen meteen contact dat het meeviel."

Komende zondag staat het duel met Ajax op het programma. "We zullen tegen Ajax in ieder geval ons eigen niveau moeten halen om goed partij te kunnen bieden. Maar daar heb ik geen moment twijfel over."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie