AZ wint tweede groepswedstrijd in de Conference League met ruime cijfers

15-09-2022 20:59 Laatste update: 21:02
1

AZ heeft in eigen huis gedaan wat het moest doen in de tweede groepswedstrijd van de Conference Leage. FC Vaduz werd met 4-1 verslagen en dus staan de Alkmaarders met zes punten bovenaan in de poule.

AZ was op voorhand de grote favoriet en kwam dan ook snel op voorsprong. Basisdebutant Yusuf Barasi schoot de thuisploeg na negentien minuten spelen al op voorsprong. De bezoekers uit Liechtenstein kwamen verrassend genoeg binnen drie minuten weer op gelijke hoogte en dus was AZ weer aan zet.

De Alkmaarders gingen op zoek naar de voorsprong en kregen na een uur spelen een behoorlijke meevaller. Vaduz- keeper Benjamin Buchel kreeg rood na een overtreding op Jens Odgaard en dus kon AZ met een man meer de zege naar zich toe trekken. En dat deed het ook. Sam Beukema kopte in de 81ste minuut raak en via Yukinari Sugawara en Mees de Wit eindigde het duel zelfs in 4-1.