Feyenoord speelt Sturm Graz van de mat en wint met 6-0 in De Kuip

15-09-2022 20:38 Laatste update: 21:01
1

Feyenoord heeft donderdagavond genadeloos uitgehaald tegen Sturm Graz. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 6-0 van de nummer drie van Oostenrijk.

Feyenoord begon ijzersterk aan het tweede groepsduel in de Europa League. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong via Alireza Jahanbakhsh. Feyenoord domineerde de wedstrijd en liet met de constante positiewisselingen Sturm Graz kansloos in De Kuip. David Hancko, Danilo en andermaal Jahanbakhshs zorgden voor een zeer comfortabele 4-0 ruststand in Rotterdam.

In de tweede helft besloot trainer Arne Slot om wat wisselingen door te voeren en daarom bracht hij onder meer Santiago Giménez binnen de lijnen. De Argentijnse  spits stond drie minuten in het veld, toen hij het net al wist te vinden: 5-0. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd deed Oussama Idrissi een duit in het zakje door de eindstand op 6-0 te bepalen.

SS Lazio ging met maar liefst 5-1 onderuit tegen FC Midtjylland en daarom staan na twee speelrondes alle clubs op drie punten.