Nieuws

Drenthe weet waar het mis ging: 'Zag niet dat ik mijn levensstijl moest aanpassen'

Drenthe weet waar het mis ging: 'Zag niet dat ik mijn levensstijl moest aanpassen'

15-09-2022 18:28

Royston Drenthe geeft toe niet altijd de juiste keuzes te hebben gemaakt in zijn carrière. De inmiddels 35-jarige linkspoot staat na dienstverbanden bij onder meer Feyenoord en Real Madrid inmiddels onder contract bij laagvlieger Racing Mérida.

In 2007 vertrok Drenthe nog als een grote belofte van Feyenoord naar Real Madrid. Uiteindelijk zakte de Nederlander ver weg. Drenthe laat tegenover AS weten hoe dat komt. "Ik was twintig jaar oud en aan de top van mijn carrière. Het was mijn droom om de kleedkamer van Real Madrid binnen te lopen, dat vergeet ik nooit meer", aldus de linksbenige aanvaller annex middenvelder annex verdediger.

"Maar je hebt een leven als voetballer en een leven als mens. Dat kun je tot een bepaald punt mengen, maar ik zag niet in dat ik meteen mijn levensstijl moest aanpassen. Nu ben ik me ervan bewust dat ik niet het goede deed, dat ik fouten heb gemaakt", geeft hij toe. "Ik was niet klaar om een prof te zijn. Ik dacht dat ik God was, hield van een feestje en dat kun je niet combineren met voetbal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!