Loting WK play-offs: Italië of Portugal ontbreekt op eindtoernooi

Loting WK play-offs: Italië of Portugal ontbreekt op eindtoernooi

27-11-2021 11:03 Laatste update: 11:19
Segunda Liga (Portugal) 0 Reacties

Italië en Portugal kunnen zich niet allebei kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar. Dat heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen.

De play-off vindt plaats over één wedstrijd in plaats van twee. Per path wordt eerst een halve finale gespeeld en daarna een finale. Europa levert naast de tien groepswinnaars nog drie deelnemers aan het WK die zich via de play-offs weten te kwalificeren.  

In path A bepalen Schotland, Oekraïne, Wales en Oostenrijk wie er naar het WK gaat. Rusland en Polen maken in een onderlinge wedstrijd uit wie het in de finale van path B opneemt tegen de winnaar van het treffen tussen Zweden en Tsjechië.  

De favorietenrol in path C ligt duidelijk bij de Europese Kampioenen van respectievelijk 2020 en 2016, Italië en Portugal. Voor een finaleplaats moet Italië eerst afrekenen met Noord-Macedonië en moeten de Portugezen winnen van de nummer twee uit de poule van Nederland, Turkije.  

De halve finales worden op 24 maart gespeeld en de finales vinden op 29 maart plaats. De winnaars bemachtigen het felbegeerde ticket voor het WK 2022.   

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie