Breaking news

Definitieve selectie Oranje bekend: Van Gaal kiest Noppert, Pasveer en Taylor

Definitieve selectie Oranje bekend: Van Gaal kiest Noppert, Pasveer en Taylor

16-09-2022 12:02 Laatste update: 12:59
9

De definitieve selectie van Oranje voor het Nations League-treffen met Polen en België is bekend. De kans is groot dat dit de spelersgroep is die ook actief gaat zijn op het WK in Qatar. Kenneth Taylor, Andries Noppert en Remko Pasveer kunnen mogelijk gaan debuteren voor het Nederlands Elftal. Justin Bijlow is de verrassende afwezige. 

De voorselectie van bondscoach Louis van Gaal bestond uit 32 spelers. Opvallende namen waren  Andries Noppert, Remko Pasveer, Kenneth Taylor, Brian BrobbeyPascal Struijk en Joey Veerman, die allemaal nog nooit voor Oranje in actie kwamen. Van die namen zijn er dus maar drie overgebleven. Struijk, Brobbey, Veerman, Bijlow, Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch en Jordy Clasie zijn afgevallen bij de selectie. 

Ajax is hofleverancier met acht namen voor de twee interlands tegen Polen en België. De meest verrassende naam in de selectie zal toch die van Noppert zijn: de doelman beleeft een topperiode bij sc Heerenveen en kan mogelijk gaan debuteren voor Oranje. 

Het Nederlands elftal speelt 22 september tegen Polen en treft drie dagen later België. Na vier van de zes speelronden staat Oranje bovenaan Groep 4 van de A-Divisie. De ploeg van Louis van Gaal behaalde tien punten, België volgt met zeven punten.   

Doel: Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (SC Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil Van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Bruno Martins Indi (AZ), Devyne Rensch (Ajax), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter Milan), Matthijs de Ligt (Bayern München)

Middenveld: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax)

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Ajax), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Memphis Depay (FC Barcelona), Wout Weghorst (Besiktas)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!