Nieuws

Bondscoach Portugal weet het zeker: 'Ronaldo gaat starten, ik maak me geen zorgen'

Bondscoach Portugal weet het zeker: 'Ronaldo gaat starten, ik maak me geen zorgen'

15-09-2022 16:25

Fernando Santos, bondscoach van Portugal, is ervan overtuigd dat Cristiano Ronaldo donderdagavond in de basis staat in het duel tussen Manchester United en FC Sheriff. De bondscoach heeft de Portugese vedette opgeroepen voor het nationale elftal en kent geen twijfels over de 37-jarige spits. 

Santos is stellig tegenover Portugese media wanneer hem naar Ronaldo wordt gevraagd, die onder manager Erik ten Hag nog niet wist te scoren óf een assist wist te geven. Momenteel houdt Marcus Rashford hem uit de basis, maar de spits liep een spierblessure op. "Ik ben niet bezorgd om Ronaldo. Hij zal starten tegen Sheriff", stelt Santos. "Ik denk ook niet dat iemand de kwaliteiten van Ronaldo in het Portugese elftal zal onderschatten."

Ten Hag wilde woensdag op het persmoment nog niet kwijt of de Portugees zou starten, toen hem werd verteld dat de Moldavische fans dat graag wilde weten. "Het spijt me, maar de Moldavische fans zullen tot morgen moeten wachten", stelde Ten Hag. De verwachting is dat Ronaldo de uitgevallen Rashford vervangt en op de flanken door Antony en Jadon Sancho wordt bijgestaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!