Transfernieuws

Update: James Rodríguez definitief herenigd met Marcelo bij Olympiakos

Update: James Rodríguez definitief herenigd met Marcelo bij Olympiakos

16-09-2022 11:57

James Rodríguez heeft zijn contract bij Al Rayyan SC laten ontbinden en kan daardoor vertrekken naar Olympiakos, waar hij zijn voormalig ploeggenoot Marcelo zal tegenkomen. De Qatarese club laat de speler in gemeenschappelijk overleg gaan. 

Al Rayyan beëindigt daarmee het contract van de Colombiaan, terwijl er eerst nog van een huurtransfer naar Olympiakos werd gesproken. Transferexpert Fabrizio Romano meldt bovendien dat Olympiakos al de medische keuring van Rodríguez heeft afgerond en binnenkort zal presenteren als nieuwe speler. 

Rodríguez werd bekend tijdens het WK in 2014, waarin de speler schitterde met het Colombiaanse nationale elftal en een schitterende treffer maakte. Het goede WK-optreden leverde de Colombiaan een overstap naar Real Madrid op. Rodríguez speelde tussen 2014 en 2017 met Marcelo bij De Koninklijke en keerde tussen 2019 en 2020 nog een seizoen terug. 

De Colombiaan speelde het afgelopen seizoen in Qatar. In dertien wedstrijden wist hij vier keer te scoren. Romano meldt dat Olympiakos ook Cédric Bakambu, die van Olympique Marseille komt, binnenheeft. De speler heeft eveneens de medische keuring al afgerond. 

Update: James Rodriguez is speler van Olympiakos. De Colombiaans international poseert trots met het shirt van zijn nieuwe werkgever. 'Dank aan de fans van Olympiacos voor deze prachtige ontvangst. Vamos, vamos!', schrijft hij op Twitter. Voorafgaand aan het duel met SC Freiburg (0-3) werd de voormalig Real Madrid-speler gepresenteerd in Griekenland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!