Nieuws

'Antwerp is een rehabilitatiekliniek voor Nederlanders die het moeilijk hebben'

'Antwerp is een rehabilitatiekliniek voor Nederlanders die het moeilijk hebben'

15-09-2022 14:05

Volgens Youri Mulder is Royal Antwerp FC een rehabilitatiekliniek voor Nederlanders die het even moeilijk hebben. De voormalig spits van FC Twente ziet dat de Nederlandse aanwinsten in België helemaal tot bloei komen.

Mulder is voornamelijk gecharmeerd van Vincent Janssen. "Hij kan nog een kilootje lichter, lijkt me. Maar een nuttige speler is hij zeker", zegt Mulder tegenover Humo. "Hij is een goed aanspeelpunt, weegt op een verdediging en kan uit het niets scoren. Al was dat net zijn probleem bij Tottenham. In zijn eerste wedstrijd - tegen Arsenal, dacht ik - kwam hij oog in oog met de keeper. Gaat die bal erin, dan was-ie vertrokken."

Calvin Stengs bloeit volgens de Nederlandse analist ook weer helemaal op in België, al ziet Mulder wel een aantal verbeterpunten. "Hij heeft iets bijzonders: een passeerbeweging. Alleen moet hij nog een echte kerel worden. Hij is een beetje een dromer: hij is er niet altijd met zijn hoofd bij. Maar als hij het goed doet, heb je wel een pareltje in je elftal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!