Nieuws

Negatieve reacties op WK-shirt: 'Mooie olievlek op het shirt voor WK in Qatar'

Negatieve reacties op WK-shirt: 'Mooie olievlek op het shirt voor WK in Qatar'

15-09-2022 12:13

De KNVB lanceerde donderdagochtend de nieuwe shirts voor het WK in Qatar. Op Twitter heerst er een negatief sentiment, de Oranje-supporters zijn vooral niet blij met het uiterlijk van het thuisshirt. 

'Shirtsponsor Nike haalde voor het thuisshirt inspiratie uit het Totaalvoetbal waarmee Nederland zichzelf in de jaren zeventig op de kaart zette. Het shirt staat symbool voor de creativiteit, de souplesse en de grensverleggende mentaliteit waarmee Nederland zowel succesvolle voetballers als wereldberoemde streetwear- en modevernieuwers heeft afgeleverd', schrijft de KNVB op de site.

'Wie goed kijkt, kan in het patroon van het iconisch Oranje de getekende manen van de Hollandse Leeuw ontdekken. De zwarte vegen die in de details van het shirt terugkomen, staan voor de fighting spirit waarmee het team van bondscoach Louis van Gaal voor de dag gaat komen.' Ondanks de mooie achterliggende gedachte, vinden de supporters het shirt allerminst mooi.

Enkele reacties:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!