Nieuws

Hoge verwachtingen voor aanvoerder Kökcü: 'Had zelf een lastige voorbereiding'

Hoge verwachtingen voor aanvoerder Kökcü: 'Had zelf een lastige voorbereiding'

15-09-2022 10:40

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft hoge verwachtingen van Orkun Kökcü, die hij onlangs bombardeerde tot aanvoerder. De middenvelder kende geen foutloze voorbereiding en het aanvoerdersschap kan de Turkse speler helpen de volgende stap te zetten, denkt de trainer. 

Feyenoord verloor het eerste Europa League-duel met ruime cijfers en moet donderdag een resultaat neerzetten tegen Sturm Graz. Slot hoopt dat Kökcü zijn vorm van vorig jaar laat zien. "Orkun is een geweldige speler en heeft een ontzettend goed seizoen gehad. Ik denk ook dat het goed is voor zijn ontwikkeling, dat hij daarin een volgende stap kan zetten", stelt Slot over de aanvoerdersband op het persmoment in aanloop naar het duel.

Kökcü erkent dat hij nog niet op zijn oude niveau zit. "Ikzelf had wel een lastige voorbereiding van het seizoen", stelt de middenvelder, die besloot bij Feyenoord te blijven. Sterkhouders als Luis Sinisterra en Tyrell Malacia vertrokken wél. "Het geeft ook energie om nog meer uit jezelf uit te halen en jezelf nog meer te ontwikkelen."

De middenvelder verwacht dat Sturm Graz vol erop klapt. "Sturm Graz heeft een hele agressieve manier van druk zetten. Daardoor verwacht ik weinig rust in de wedstrijd. Het zal heen en weer gaan", besluit Kökcü. Voor Feyenoord is het sowieso een belangrijke week: na het duel met Sturm Graz wacht PSV op zondag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!