Nieuws

KNVB overweegt stilleggen amateurcompetities na nieuwe maatregelen kabinet.

KNVB overweegt stilleggen amateurcompetities na nieuwe maatregelen kabinet.

27-11-2021 10:15 Laatste update: 11:11

Het demissionaire kabinet maakte vrijdag nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus. De komende drie weken moeten tussen 17.00 en 5.00 uur alle ‘niet-essentiële’ sectoren gesloten zijn, om de alsmaar stijgende coronabesmettingen een halt toe te roepen. De KNVB is verbolgen over het feit dat 'sport niet als essentieel wordt gelabeld’.  

De KNVB neemt afstand van de getroffen maatregelen en laat middels een statement op de website weten dat ‘de argumenten in Den Haag kenbaar zijn gemaakt, maar helaas anders is besloten’. De voetbalbond constateert dat sporten veel voordelen heeft: 'Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.' 

Voor het komende weekend voorziet de KNVB weinig problemen (de maatregelen gelden pas vanaf zondagmiddag 17.00 uur). Over die periode daarna maakt de voetbalbond zich wel ernstig zorgen. In de komende week zal de KNVB een besluit nemen over het al dan niet stilleggen van de competities. De A-categorie, pupillen, junioren en senioren in de B-categorie worden onder de loep genomen.  

De voetbalbond hekelt het overheidsbesluit omdat het voor kinderen en volwassenen niet mogelijk is om voor 17.00 uur te trainen. ‘Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen’, vervolgt het statement. De KNVB besluit met een oproep naar de Tweede Kamer om voetballers de mogelijkheid te blijven geven om 'mentaal en fysiek fit' te blijven.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!