Nieuws

Reijnders: 'Merk dat ik me snel ontwikkel, dat ik volwassener word in mijn spel'

Reijnders: 'Merk dat ik me snel ontwikkel, dat ik volwassener word in mijn spel'

15-09-2022 08:54
1

Tijjani Reijnders wil dit seizoen 'belangrijk zijn' voor AZ. De talentvolle middenvelder heeft in de voorbereiding een basisplaats veroverd en is niet meer weg te denken uit de basiself van de Alkmaarders.

Reijnders heeft opvallend goede statistieken tot dusver. Hij creëerde al veertien kansen uit open spel, de beste prestatie van alle Eredivisie-middenvelders. Daarnaast is hij in verdedigend opzicht ook erg belangrijk voor AZ met 38 balveroveringen.

Het talent uit Zwolle laat weten dat zijn goede individuele prestaties inherent zijn aan de teamprestaties. "Dat maakt het voor een speler makkelijker om een goede performance neer te zetten. Het helpt ook dat ik nu veel meer wedstrijden achter elkaar kan spelen. Ik merk dat ik me daardoor sneller ontwikkel, dat ik volwassener word in mijn spel. Minder wisselvallig, constanter", aldus Reijnders in gesprek met Voetbal International.

Vader en ex-prof Martin Reijnders heeft ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de AZ-middenvelder. "Hij is vrij hard en praat makkelijk tegen iemand die in principe boven hem staat. Dat deed hij als speler ook. Dat voor jezelf opkomen, dat heb ik van hem meegekregen. Als jonge speler accepteer je je rol sneller, maar naarmate je ouder wordt, ga je ook vragen stellen aan een trainer. Ik had met Fredrik en Jordy (Clasie red.) twee goede spelers voor me, maar ik liet wel van me horen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!