Onrust bij Anderlecht, Kompany reageert: ‘Steun bestuur is niet onvoorwaardelijk'

Onrust bij Anderlecht, Kompany reageert: ‘Steun bestuur is niet onvoorwaardelijk'

Anderlecht vindt zich na vijftien speelronden terug op de zesde plaats in de Jupiler Pro League en kijkt tegen een achterstand van twaalf punten aan op de verrassende koploper Union Sint-Gillis. Vincent Kompany, trainer van de ploeg uit Brussel, staat onder druk. In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Charleroi bespreekt hij zijn situatie.  

De gevallen Belgische topclub, won slechts één van zijn laatste acht wedstrijden. In die periode werd eenmaal verloren, de overige zes potten resulteerden allemaal in een gelijkspel. "Na de wedstrijd tegen Kortrijk hebben we het vertrouwen in elkaar uitgesproken", vertelt de oefenmeester op de persconferentie

Voorzitter Wouter Vandenhaute en sportief directeur Peter Verbeke waren onlangs aanwezig bij een groepsgesprek, wat zorgde voor speculaties rondom de positie van de trainer. "Dat is zeker niet de eerste keer, maar wel de eerste keer dat het gelekt is", reageert Kompany gevat. Hij vervolgt: "Zolang iedereen zegt wat hij denkt, is het een goed gesprek. Het vertrouwen in elkaar is ook uitgesproken." De coach reflecteert zijn positie als coach en noemt de steun van het bestuur ‘niet onvoorwaardelijk', gezien de 'huidige situatie van Anderlecht'.  

Kompany weigert zijn lot te verbinden aan een resultaat tegen Charleroi. "Ik denk dat de druk er bij Anderlecht altijd is. Die druk is een privilege. Of je kan met die druk om, of je kan er niet mee om. Maar dan ben je niet op je plaats: als speler of als trainer. It's part of the game." De voormalig aanvoerder van België besluit: "Het seizoen kan nog alle richtingen uit, maar het kan verkeerd lopen als emotie de bepalende factor wordt. Ik ben niet bezig met mijn lot, wel met mijn werk." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie