Italiaans Openbaar Minister onderzoekt Juventus en doet politie-inval

Italiaans Openbaar Minister onderzoekt Juventus en doet politie-inval

27-11-2021 09:27 Laatste update: 11:07
Serie A 0 Reacties

Het Openbaar Ministerie van Italië heeft een onderzoek ingesteld naar Juventus. De club kreeg vrijdag bezoek van de Italiaanse belastingdienst, waarbij verschillende documenten in beslag werden genomen. Voorzitter Andrea Agnelli, vice-president Pavel Nedved en voormalig sportief directeur Fabio Paratici (inmiddels werkzaam bij Tottenham Hotspur) worden als verdachte aangemerkt door de Italiaanse autoriteiten.  

De Guardia di Finanza nam boekhoudkundige werken in beslag. Juventus wordt verweten gesjoemeld te hebben met cijfers en voor vijftig miljoen euro onrechtmatige handelingen te hebben uitgevoerd. De seizoenen tussen 2018 tot 2021 worden onder de loep genomen. In mei werd het onderzoek al gestart, meldt La Gazetta dello Sport. 

De transfer van Miralem Pjanic naar FC Barcelona en die van Arthur Melo naar Juventus worden nadrukkelijk onderzocht door de autoriteiten, omdat er mogelijk sprake is van transferfraude. In Italië wordt gesproken over 'valse communicatie', wat zoveel betekent als het bewust verkeerd in de boeken zetten van transfers. Naast de aantijgingen aan het adres van Juventus wordt ook de overgang van Victor Osimhen van Lille naar Napoli nader onderzocht.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie