AC Milan boekt eerste CL-overwinning, Shakhtar en Celtic delen punten

14-09-2022 20:40 Laatste update: 22:38

AC Milan heeft de tweede groepswedstrijd in de Champions League winnend afgesloten. In eigen huis wonnen de Italianen met 3-1 van Dinamo Zagreb. Shakhtar Donetsk en Celtic deelden woensdagavond de punten in groep F.

AC Milan - Dinamo Zagreb 3-1
Het Champions League-treffen tussen AC Milan en Dinamo Zagreb kwam woensdagavond moeizaam op gang. Pas in de 45e minuut werd de ban gebroken door Olivier Giroud, de Franse spits schoot vanaf de penaltystip de 1-0 op het scorebord. Direct na rust verdubbelde de regerend landskampioen van Italië de voorsprong via Alexis Saelemaekers. De Belgische aanvaller kopte een piekfijne voorzet van Rafael Leão hard tegen de touwen. De Kroaten kwamen via Mislav Oršić nog wel terug in de wedstrijd, maar in de 77e minuut gooide Tommaso Pogeba de wedstrijd in het slot: 3-1.

Shakhtar Donetsk - Celtic 1-1
Shakhtar begon vorige week ijzersterk aan de groepsfase van de Champions League door met 1-4 te winnen op bezoek bij RB Leipzig. Desondanks hadden de Oekraïners het woensdagavond erg lastig met Celtic. De Schotten kwamen na tien minuten op voorsprong via dankzij een eigen doelpunt van Artem Bondarenko. Nog binnen het half uur kwam Shakhtar langszij door een knappe goal van Mykhaylo Mudryk: 1-1. Celtic kreeg op het eind van de wedstrijd nog een reuzekans via invaller en ex-VVV'er Georgios Giakoumakis. De Griek wist het doel niet te vinden, waardoor de punten verdeeld werden.