Nieuws

Van der Kerkhof pleit voor basisplaats bij Oranje: 'Ajacied verdient het'

Van der Kerkhof pleit voor basisplaats bij Oranje: 'Ajacied verdient het'

14-09-2022 19:45
3

René van der Kerkhof vindt dat Louis van Gaal op het WK in Qatar met Davy Klaassen moet gaan spelen. De PSV-legende adviseert de bondscoach dan ook om het traditionele 4-3-3 te gaan spelen.

"Ik weet dat bondscoach Louis van Gaal denkt aan een 5-3-2-opstelling, maar ik hou het op 4-3-3 met Blind op het middenveld", zegt Van der Kerkhof in gesprek met Voetbal International. De begenadigd ex-spits van PSV pleit voor een opvallende naam op het Oranje-middenveld. "Davy Klaassen hoort er bij op het middenveld, ik vind dat hij altijd hoort te spelen bij Ajax. Hij verdient een basisplaats op basis van zijn kwaliteiten en zijn inzet.”

Van der Kerkhof zou slechts één PSV’er opstellen in de basiself: Cody Gakpo. "Maar zonder gekkigheid, ik denk dat hij de revelatie van het WK wordt. Hij kan zo goed voetballen, tegen topploegen speelt hij altijd goed. Ik zie hem wel uitblinken op het WK en zo de verrassing van het toernooi worden."

De PSV-legende verwacht dat Gakpo tot het eind van het seizoen in Eindhoven speelt. "Deze zomer kwamen er ook niet echt clubs die bij hem passen. Leeds United, Southampton… Ik heb geen minachting voor die clubs, maar Gakpo kan meer. Engeland vind ik sowieso niet echt bij hem passen, Spanje of Italië ligt meer voor de hand."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!