Nieuws

Jansen waakt voor onderschatting: 'Serieuze ploeg om rekening mee te houden'

Jansen waakt voor onderschatting: 'Serieuze ploeg om rekening mee te houden'

14 september - 19:14
0

Pascal Jansen waakt voor onderschatting van de aanstaande Europese opponent. AZ speelt donderdagavond tegen het relatief onbekende FC Vaduz, maar dat zegt volgens de oefenmeester weinig.

"We zijn in Nederland vrij sterk om ploegen meteen al weg te zetten omdat ze onbekend zijn. Maar FC Vaduz is een serieuze ploeg om rekening mee te houden", laat Jansen optekenen door de NOS.

De enige professionele club uit Liechtenstein schakelde in hun weg naar de groepsfase van de Conference League al het Turkse Konyaspor en Oostenrijkse Rapid Wien uit. "Het is een onbekende ploeg voor velen, voor ons inmiddels niet meer. We weten wat we kunnen verwachten en wat ons te doen staat. Het zal moeten blijken of dat op het veld ook zichtbaar wordt", zei de AZ-trainer.

Jansen gaat met het oog op de Eredivisie-topper met Ajax van aankomende zondag mogelijk een aantal wijzigingen doorvoeren. "Daar denk je wel over na, in de zin dat er spelers zijn die veel wedstrijden in de benen hebben. Maar dan zou het niet zozeer zijn om spelers te sparen, maar dat je meer een keuze maakt voor een andere speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie