Nieuws

Trauner treft ploeg uit thuisland en waarschuwt: 'Daar moeten we bewust van zijn'

Trauner treft ploeg uit thuisland en waarschuwt: 'Daar moeten we bewust van zijn'

14-09-2022 16:16

Gernot Trauner staat donderdagavond met Feyenoord tegenover Sturm Graz. Het had weinig gescheeld, of de verdediger had voor de Oostenrijkse club gespeeld. Arne Slot kan rekenen op veel informatie van de verdediger, die Feyenoord waarschuwt voor de intensiteit van de Oostenrijkse poloeg. 

Trauner vertrok in 2021 uit de Oostenrijkse competitie en is zeer bekend met Sturm Graz. "Er is bij Sturm Graz veel veranderd sinds ik een jaar weg ben uit Oostenrijk", zegt de verdediger daags voor het duel op het persmoment, opgetekend door RTV Rijnmond. "Ze spelen 4-4-2 met een ruit. Sturm Graz krijgt dit seizoen niet veel goals tegen en wil graag de nul houden. Ook proberen ze de bal snel naar voren te krijgen. Sturm Graz speelt met veel intensiteit. Daar moeten we bewust van zijn."

Volgens de Oostenrijker is Lazio van een ander niveau in de groep. "Lazio is wel de grote favoriet van de poule. Vorige week hebben we dat ervaren. De andere teams zullen moeten strijden om die tweede plek in de poule om door te gaan." Een deel van De Kuip zal donderdag niet toegankelijk zijn voor toeschouwers, maar wat Trauner betreft maakt dat niet veel uit. "Er zijn nog altijd meer dan 40 duizend toeschouwers. Ze kunnen er ook een mooie sfeer van maken", besluit de verdediger. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!