Nieuws

Mbappé blikt terug: 'Die wedstrijd veranderde ik van een goede speler naar de top'

Mbappé blikt terug: 'Die wedstrijd veranderde ik van een goede speler naar de top'

14-09-2022 16:08

Kylian Mbappé speelt wekelijks de sterren van de hemel bij Paris Saint-Germain en wordt nu al gezien als één van de topspitsen van zijn generatie. Volgens de Franse goaltjesdief was er één wedstrijd waarin hij de verandering van goede speler naar topspeler definitief doorzette. 

Mbappé blikt terug op zijn afgelopen jaren bij Paris Saint-Germain met PSG TV en herinnert zich één wedstrijd in het bijzonder: de 1-4 overwinning op Barcelona in Camp Nou, waarin de Fransman een hattrick maakte. "Ik denk dat ik die avond veranderde van een goede speler in een héle goede speler. Ik maakte een hattrick in Camp Nou, het was iets speciaals en eerlijk gezegd was ik trots omdat ik met veel persoonlijkheid speelde, zoals ik dat altijd omschrijf."

De Fransman is na Andriy Shevchenko en Faustino Asprilla pas de derde speler ooit die in de Champions League een hattrick weet te maken tegen de Catalanen. "Op Champions League-avonden kun je je niet verstoppen en die avond verstopten we ons niet. Ik heb alle mogelijke emoties gevoeld. De Champions League winnen is iets bijzonders, mocht ik deze prijs ooit met PSG weten te winnen, zou dat extra speciaal zijn", besluit Mbappé. PSG staat woensdagavond tegenover Maccabi Haifa in het miljardenbal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!