Transfernieuws

Feyenoord-transfer pakt goed uit: Wålemark voor het eerst opgeroepen voor Zweden

Feyenoord-transfer pakt goed uit: Wålemark voor het eerst opgeroepen voor Zweden

14-09-2022 15:20

Patrik Wålemark is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. De twintigjarige vleugelspits maakte afgelopen winter de overstap van het Zweedse BK Häcken en die transfer lijkt vooralsnog goed te hebben uitgepakt. 

Het nationale elftal van Zweden maakte woensdag de 25-koppige selectie bekend. Wålemark voegt zich bij sterren als Dejan Kulusevski, Alexander Isak en Victor Lindelöf. Zweden speelt 24 september het uitduel met Servië in de Nations League en staat drie dagen later in eigen huis tegenover Slovenië. Wålemark is een vaste waarde van trainer Arne Slot en speelde tot dusver vijf wedstrijden in de Eredivisie. De middenvelder deed in het Europa League-duel met SS Lazio ook zeventig minuten mee.

Zweden presteert vooralsnog teleurstellend in de Nations League. Van de eerste vier wedstrijden werden maar liefst drie ontmoetingen verloren, waardoor de ploeg derde staat in Groep 4 van League B. Koploper Noorwegen staat met tien punten soeverein bovenaan. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sweden Men's National Team. (@swemnt)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!