Nieuws

'Eerste grote test in Nederland' voor Feyenoord: 'Ze treffen PSV op goed moment'

'Eerste grote test in Nederland' voor Feyenoord: 'Ze treffen PSV op goed moment'

14-09-2022 14:22 Laatste update: 15:36

Jan Boskamp heeft zin in de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV komende zondag. Voor Feyenoord wordt het de 'eerste grote test op Nederlands niveau', meent de oud-speler van de Rotterdammers.

 "In de competitie gaat het lekker, maar Europees valt het een beetje tegen", aldus de oud-trainer in het item Koffie met Boskamp van Vandaag Inside, doelend op de 4-2 nederlaag tegen Lazio Roma. "Daar was niet veel aan. Ze werden bij de keel gegrepen en elk steekballetje was gevaarlijk. Het was goed dat de wedstrijd afgelopen was, want ze konden er nog een stuk of zeven tegen krijgen."

Afgelopen weekend won Feyenoord met 3-0 van Sparta Rotterdam, maar het duel met PSV wordt de 'eerste grote test op Nederlands niveau' voor Feyenoord. "We hebben een prima start en nu ga je zondag naar PSV. Dat is eigenlijk voor mij de eerste grote test op Nederlands niveau. Dan kan je echt zien waar je staat. Ik denk dat je PSV op een goed moment treft, omdat ze nog niet de topvorm hebben."

Ook dit seizoen ontstaat er een heuse spitsenstrijd tussen Danilo en Santiago Gimenez, goed voor vijf en vier doelpunten dit seizoen. "Ja, niet te geloven. Ik heb überhaupt nog nooit een trainer bij Feyenoord gezien die vijftien nieuwe spelers mag halen. Dat is ook al een wonder."

Komende donerdag voetbalt Feyenoord tegen Sturm Graz. Zondag staat het duel met PSV op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!