Nieuws

Goed nieuws voor De Ligt en Van Gaal: concurrent weken uitgeschakeld bij Bayern

Goed nieuws voor De Ligt en Van Gaal: concurrent weken uitgeschakeld bij Bayern

14-09-2022 13:19

Bayern München moet het de komende weken doen zonder Lucas Hernández. De centrale verdediger heeft een spierblessure opgelopen.

Dat betekent goed nieuws voor Matthijs de Ligt. De Oranje-international moest in het Champions League-duel met FC Barcelona vanaf de bank toekijken hoe Bayern de Catalanen met 2-0 versloegen. De verdediger kreeg geen speelminuten. Door de blessure van Hernández speelt De Ligt de komende duels mogelijk weer in de basis.

Hernández speelde het hele duel met Barça, maar is blijkbaar toch ergens geblesseerd geraakt. Na afloop van de wedstrijd constateerde de medische afdeling dat de maker van de 1-0 een spierscheuring heeft opgelopen, meldt de club op de officiële site. De Fransman is enkele weken uitgeschakeld, waardoor hij ook de Nations League-duels met Les Bleus aan zich voorbij moet laten gaan.

Benjamin Pavard en Dayot Upamecano komen wel ongeschonden uit de strijd. Pavard verliet in de 21e minuut geblesseerd het veld voor Noussair Mazraoui. Ook Upamecano verliet het stadion met pijn aan de knie. Bayern meldt dat het duo inmiddels pijnvrij is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!