Catalaanse media hekelen Makkelie: 'Het was een duidelijke penalty voor Barça'

14-09-2022 10:32

Danny Makkelie floot dinsdagavond het Champions League-duel tussen Bayern München en FC Barcelona en de Catalanen hebben daar geen prettig gevoel aan overgehouden. De Nederlandse arbiter ontnam volgens Catalaanse media de bezoekers een duidelijke penalty. Uiteindelijk verloor Barça, dat goed speelde, het duel met 2-0.

Barcelona was de afgelopen jaren altijd met afstand de mindere tegen Bayern, maar dat was dinsdagavond niet het geval. In de tweede helft wist Der Rekordmeister snel twee keer te scoren, maar in de eerste helft ontsnapte de ploeg van Julian Nagelsmann aan een strafschop. Ousmane Dembélé werd geveld door Alphonso Davies, maar Makkelie wilde er niets van weten.

Diario Sport spreekt van een 'controverse' en begrijpt niets van het besluit van Makkelie. 'Davies haalde Dembélé neer zonder de bal te raken. Het was een duidelijke penalty, maar Makkelie liet doorspelen', stelt de krant. Mundo Deportivo sluit zich daarbij aan en benoemt de scheidsrechter. 'Het is dezelfde scheidsrechter die vorig seizoen een duidelijke overtreding van Karim Benzema op Gianluigi Donnarumma niet affloot. Nu deed hij Barça pijn. De protesten waren aan dovemansoren gericht. Ook de Nederlandse VAR Pol van Boekel attendeerde Makkelie niet op de duidelijke fout.'