Nieuws

'Kabinet neemt draconische maatregel: amateurvoetbal wordt flink geraakt'

'Kabinet neemt draconische maatregel: amateurvoetbal wordt flink geraakt'

26-11-2021 14:39 Laatste update: 15:07

Het demissionaire kabinet is voornemens om nagenoeg alle sectoren te sluiten tussen 17.00 uur en 5.00 uur, meldt de NOS. Dat heeft ook gevolgen voor het amateurvoetbal.

De maatregelen zullen tot 19 december gelden, meldt de NOS. Het amateurvoetbal ligt de komende weken daardoor stil tussen 17.00 uur en 5.00 uur. Veel trainingen kunnen hierdoor niet doorgaan, waardoor het onzeker lijkt of de amateurcompetities afgewerkt worden in de komende weken.

Met deze draconische maatregelen, door ingewijden een 'avondlockdown' genoemd, wil het demissionaire kabinet de besmettingscijfers een halt toeroepen. Sinds het begin van november nemen de coronagevallen in rap tempo toe.  

Naast de gevolgen die de sancties hebben voor het amateurvoetbal, zullen de voetbalstadions van de betaald voetbalclubs in ieder geval de komende drie weken leeg blijven.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!