Nieuws

Xavi baalt na wéér een nederlaag tegen Bayern: 'Barça in veel opzichten beter'

Xavi baalt na wéér een nederlaag tegen Bayern: 'Barça in veel opzichten beter'

14-09-2022 08:10 Laatste update: 08:34

FC Barcelona verloor dinsdagavond wéér van Bayern München in de Champions League. Trainer Xavi vond dat zijn ploeg domineerde en baalt dan ook van het verlies tegen de Duitsers.

Vorig Champions League-seizoen verloren de Catalanen twee keer met 3-0 van Bayern in de groepsfase. Deze keer kwam Barça een stuk beter voor de dag. "Ik denk dat we in veel opzichten beter waren. Fysiek deden we niet voor ze onder en aan de bal hebben we gedomineerd. Maar we mogen ze niet weg laten komen. Ik ben boos en tegelijk trots. We domineerden en waren beter, maar verliezen wel. Het is een harde leerschool", aldus Xavi nadat zijn ploeg met 2-0 verloren had.

Het ging op een paar details mis voor de Catalaanse grootmacht, zag de oud-middenvelder. "Als je het zelf niet afmaakt, betaal je daar de rekening voor in de Champions League. Wij waren vandaag beter dan Bayern. Dit was de dag om ze te verslaan, maar zij waren genadelozer. Daar ben ik pissig over, ik hou niet van verliezen en we verdienden het niet. We hebben ze gedomineerd en onder de duim gehouden. Toch vertrek je met een 2-0 nederlaag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!