Nieuws

Haaland toch niet uitgeschakeld voor rest van kalenderjaar: spits weer inzetbaar

Haaland toch niet uitgeschakeld voor rest van kalenderjaar: spits weer inzetbaar

26-11-2021 13:52 Laatste update: 14:45

Erling Haaland is toch niet uitgeschakeld tot het einde van het kalenderjaar, zoals zijn vader Alf-Inge in eerste instantie meldde. Trainer Marco Rose heeft de Noorse superster verrassend genoeg opgenomen in zijn selectie voor de Bundesliga-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.  

Op 19 oktober speelde Haaland zijn laatste wedstrijd voor Die Borussen, toen Ajax met 4-0 te sterk was voor de Duitse grootmacht. Daarna was de Noor niet meer inzetbaar wegens een heupblessure. De jongeling moest daardoor onder meer de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje aan zich voor bij laten gaan, als mede de belangrijke met 3-1 verloren wedstrijd van zijn club tegen Sporting Portugal, waardoor overwintering in de Champions League werd misgelopen.  

De internationale topspits herstelde veel sneller dan verwacht van zijn kwetsuur en kan aankomend weekend zijn rentree maken. "Mo Dahoud voelt zich goed en is kandidaat (om te spelen red.), hetzelfde geldt voor Emre Can. Youssoufa Moukoko is beter, hij trainde deze week. Marius Wolf is er ook bij en Erling Haaland zal eveneens in de bus zitten. Jude Bellingham ligt eruit, met Rapha Guerreiro moeten we afwachten", sprak Rose op de persconferentie voorafgaan aan de wedstrijd met die Wölfe.  

De vroegtijdige terugkeer van het fenomeen uit Noorwegen zal de Duitse oefenmeester wat meer lucht moeten geven. Na de teleurstellende uitschakeling in het miljardenbal, is de positie van Rose enigszins onder druk komen te staan. Met de rentree van Haaland, die volgens de coach 'kort' kan invallen, vervolgen Die Schwarzgelben hun jacht op koploper Bayern München. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!