Nieuws

'Driemaal is scheepsrecht: Barcelona en Koeman akkoord over flinke afkoopsom'

'Driemaal is scheepsrecht: Barcelona en Koeman akkoord over flinke afkoopsom'

26-11-2021 13:33 Laatste update: 13:53

Het vertrek van Ronald Koeman bij FC Barcelona heeft de Nederlandse trainer geen windeieren gelegd. Het afkopen van het contract kost Barça tien miljoen euro. Eigenlijk had de trainer recht op twaalf miljoen, maar hij zou inmiddels akkoord zijn over een lagere afkoopsom, meldt Diario Sport.

Het akkoord met Koeman werd bereikt na twee eerdere pogingen. Het afkopen van zijn verbintenis was in eerste instantie bepaald op twaalf miljoen euro. Nu neemt de Nederlander alsnog genoegen met een lagere som.  De contracten van Alfred Schreuder en Henrik Larsson die liepen tot medio 2022 zijn volledig afgekocht, aldus Sport.

De kosten die de Blaugranas nu maken zullen ongetwijfeld gevolgen hebben voor de geplande dadendrang op de transfermarkt. De club heeft zoals bekend een financieel nijpende positie. De tien miljoen euro die de ontslagen trainer nu meekrijgt, zal voor Barcelona een volgende tegenvaller zijn.  

Koeman werd eind oktober ontslagen door de club die hij hoogstpersoonlijk naar de Europa Cup I-winst van 1992 schoot. Zijn opvolger Xavi won bij zijn debuut nipt in eigen huis tegen Espanyol met 1-0. Tegen Benfica werd met 0-0 gelijkgespeeld, waardoor overwintering in de Champions League ver weg is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!