Reactie

'Pizzakeeper' Verhoeven spreekt zich uit: 'Altijd heel veel gezegd en geschreven'

'Pizzakeeper' Verhoeven spreekt zich uit: 'Altijd heel veel gezegd en geschreven'

13 september - 17:22
0

Jeroen Verhoeven is in gesprek met ESPN ingegaan op de weinig vleiende bijnaam Pizzakeeper die hij gedurende zijn carrière kreeg. Volgens de voormalig doelman zorgde zorgde de geuzennaam ervoor dat hij nooit een stap hogerop heeft weten te zetten in zijn loopbaan.

In zijn tijd bij Ajax werd er vaak 'Pizzaaa!' gescandeerd door supporters op het moment dat Verhoeven de bal kreeg. De oud-keeper kreeg vaak de hoon van het publiek over zich heen door zijn stevige voorkomen. "Er is altijd heel veel over mij gezegd, geschreven en gedaan", reageert de Verhoeven bij ESPN. "Het heeft er voor mij voor gezorgd dat ik een stap in mijn carrière daardoor nooit heb kunnen zetten.

"Op het moment dat je mijn naam zoekt (op internet, red.), zie je 'pizzakeeper'. Ik hoorde ook: 'Als we jou dan nemen, krijgen we onrust'." Desondanks probeerde Verhoeven zijn situatie met opgeheven hoofd te benaderen. "Het enige wat je eraan kan doen is positiviteit en kracht eruit halen. Dat heb ik gedaan. Het is natuurlijk wel zo dat ik tweede keeper bij FC Utrecht en derde keeper bij Ajax ben geweest. Dus ik heb wel iets goeds gedaan."

Tot slot doet Verhoeven, inmiddels succesvol als ondernemer, een onthulling. "Ik vind pizza's helemaal niet lekker." In zijn actieve carrière kwam hij tot 203 officiële duels. Bij Ajax stond de doelman in zes duels onder de lat. Bij de Domstedelingen fungeerde hij elf keer als sluitpost in een officiële wedstrijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie