Transfernieuws

Clubloze Pieters duikt op in Championship en tekent eenjarig contract in Engeland

Clubloze Pieters duikt op in Championship en tekent eenjarig contract in Engeland

13-09-2022 16:39

Erik Pieters heeft nieuw onderdak gevonden in Engeland. De verdediger tekent een eenjarig contract bij Championship-club West Bromwich Albion. De 34-jarige Nederlander liep in juli van dit jaar uit zijn contract bij Burnley FC.

West Bromwich Albion laat via de officiële kanalen weten dat Pieters zich één jaar aan de club verbindt. De achttienvoudig international trainde al zes weken mee met de club en zijn ervaring is volgens manager Steve Bruce van onschatbare waarde. "Erik heeft in deze zes weken aangetoond zeer fit te zijn en nog steeds duidelijk een goede voetballer is", zegt de manager op de clubsite. "Het feit dat hij nu al klaar is voor de wedstrijden zegt ons genoeg."

Pieters is blij een club te hebben gevonden, nadat zijn contract bij Burnley afliep. "Deze verbintenis betekent veel voor mij. Mensen weten dat ik al een tijdje zonder club zit en dus heb ik hard gewerkt mezelf fit te houden. Nu wil ik mezelf bewijzen en laten zien dat ik het nog in me heb. De jongens hier zijn vanaf dag één geweldig geweest voor me", besluit Pieters. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!