Transfernieuws

Flekken en Freiburg langer met elkaar door: doelman beloond met contractverlenging

Flekken en Freiburg langer met elkaar door: doelman beloond met contractverlenging

13-09-2022 15:57

Mark Flekken gaat langer in zee met SC Freiburg. De Nederlandse sluitpost heeft overeenstemming bereikt met de Duitse club zijn contract te verlengen. Hoeveel langer de doelman vastligt bij de huidige nummer twee van de Bundesliga is echter niet bekend.

Freiburg doet normaliter geen uitspraken over de lengte van contractverlengingen en doet dat deze keer ook niet. Vanwege dit gebrek aan informatie is het lastig te zeggen tot wanneer het vorige contract doorliep. Hoe dan ook, de club is tevreden met de Nederlander en is blij dat de sluitpost getekend heeft voor een langere verbintenis. 

"Mark is een grote steun voor ons en zit terecht in Oranje", stelt sportief directeur Klemens Hartenbach. "Dit gebeurde allemaal in een relatief korte tijd, dat verbindt. Mark heeft alles wat een moderne keeper kenmerkt. De bal, bij zijn handen als zijn voeten, is altijd zijn vriend. We kijken ernaar uit om met hem te blijven werken", looft de sportief directeur. 

Flekken was een aantal jaar geleden nog een onbekende naam, maar de doelman heeft zich de laatste tijd razendsnel omhoog gewerkt en is zelfs uitgenodigd voor het Nederlands elftal. "De ontwikkeling hier bij Freiburg is meer dan positief, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Ik heb het gevoel dat ik hier op de goede plek zit en ben trots op wat we tot nu toe samen hebben bereikt", stelt Flekken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!