Nieuws

'Kritiek op Fortuna gaat wel erg ver, ze waren ten dode opgeschreven destijds'

'Kritiek op Fortuna gaat wel erg ver, ze waren ten dode opgeschreven destijds'

13-09-2022 14:57

Sjoerd Ars is niet te spreken over de negatieve sfeer die er rondom Fortuna Sittard hangt in de media. De technisch manager van de Limburgers benadrukt dat de rode lantaarndrager van de Eredivisie van ver komt.

Sjors Ultee werd al vroeg in het seizoen ontslagen en sindsdien zou spits Burak Yilmaz het voor het zeggen hebben bij Fortuna. Inmiddels hebben Ars en co. met Julio Velázquez een nieuwe trainer gevonden. "Als je na drie wedstrijden afscheid neemt van een trainer weet je dat je kritiek zult krijgen. Maar ik vind het wel erg ver gaan wat er allemaal is gezegd en geschreven", aldus de technisch manager in De Telegraaf.

"Het ging alleen nog maar over Turkse toestanden en zo. Het lijkt me heel normaal dat een ervaren jongen als Burak Yilmaz in zo'n situatie zijn verantwoordelijkheid pakt. Als zoiets met een Sneijder of een Robben was gebeurd had iedereen het normaal gevonden."

Ars maakt duidelijk dat Fortuna uit den diep dal is gekropen. "De mensen moeten niet vergeten dat Fortuna ten dode was opgeschreven toen de club in Turkse handen kwam. In de afgelopen zes jaar is hier echt wel iets neergezet." Komende weken neemt Fortuna het in de jacht op de eerste overwinning op tegen Excelsior, Volendam, Vitesse en RKC Waalwijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!