Nieuws

Berghuis liever naar Barcelona of Madrid: 'Teleurgesteld is een groot woord'

Berghuis liever naar Barcelona of Madrid: 'Teleurgesteld is een groot woord'

13-09-2022 13:42

Als het aan Steven Berghuis had gelegen speelde Ajax niet tegen Liverpool, Rangers FC of Napoli, maar tegen FC Barcelona of Real Madrid. De middenvelder annex aanvaller is een stadionliefhebber en kwam al eens eerder in de stadions van de tegenstanders van Ajax.

Berghuis was vorig jaar in de groepsfase van de Champions League een van de uitblinkers bij Ajax. Dit jaar zitten de Amsterdammers al weer dicht tegen dat niveau aan, merkt Berghuis. "Sinds de wedstrijd tegen FC Utrecht (0-2) heb ik het gevoel dat we een niveau hebben aangetikt waarvan ik denk: dat is goed", aldus de Oranje-international tegenover Ajax TV. "Alles begint vergelijkbaar te voelen met vorig jaar, we zijn op de goed weg."

Dinsdagavond speelt Berghuis met Ajax op Anfield, waar hij eerder met Watford al eens speelde. "Op Ibrox en bij Napoli ben ik ook al eens geweest. Van tevoren dacht ik wel: ik wil zoveel mogelijk stadions zien in mijn carrière. Of ik teleurgesteld ben over de loting? Nee, teleurgesteld is een groot woord", aldus de spelverdeler. "Maar ik ben nog nooit in Camp Nou en Santiago Bernabéu geweest. Die vinkjes moeten nog wel afgetikt worden, maar het is prachtig om weer een keer naar Anfield te gaan."

Om 21.00 uur trappen Liverpool en Ajax af voor het tweede groepsduel in de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!