Vertrouwen bij Barça in 'erg gemotiveerde' Xavi: 'In München gebeurt een wonder'

Vertrouwen bij Barça in 'erg gemotiveerde' Xavi: 'In München gebeurt een wonder'

Ondanks een lastige uitgangspositie, is FC Barcelona-preses Joan Laporta ervan overtuigd dat de club de achtste finales van de Champions League haalt. Naar alle waarschijnlijkheid is alleen winst op en bij Bayern München genoeg voor overwintering op het hoogste Europese podium.

De Duitse club is al zeker van groepswinst, na vijf overwinningen uit vijf duels. Als Benfica thuis wint van Dinamo Kiev, heeft Barcelona alleen aan drie punten in Beieren genoeg. Laporta weet dat de Catalanen kunnen stunten. "Bayern verslaan is iets dat kan worden bereikt", erkent hij tegen AS. "Er gaat een wonder gebeuren in München. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen."

Dat Xavi Hernández voor de groep staat, is inherent aan het vertrouwen dat de Barça-president heeft. "Er is nog een lange weg te gaan, maar Xavi is erg sterk en erg gemotiveerd. Hopelijk gaat het snel de goede kant op. Ik denk dat de aanstelling van Xavi voor meer respect bij onze tegenstanders heeft gezorgd. Ze weten dat we er weer bovenop kunnen gaan komen."

Barcelona kan het karwei op 8 december afmaken, als de ploeg op bezoek gaat bij Bayern. Wanneer Benfica punten morst in de thuiswedstrijd tegen Dinamo, zijn de Catalanen ook verzekerd van Champions League-voetbal na de winter. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie