Nieuws

Matthäus haalt uit: 'Getalenteerde spelers, maar niet genoeg leiders bij Bayern'

Matthäus haalt uit: 'Getalenteerde spelers, maar niet genoeg leiders bij Bayern'

13-09-2022 11:55

Lothar Matthäus is van mening dat Bayern München niet genoeg leiders in het veld heeft staan. Der Rekordmeister heeft meer dan genoeg talent rondlopen, maar dat is niet altijd genoeg wanneer het fout gaat, aldus de 61-jarige oud-speler. 

Matthäus doet zijn zegje op de Duitse tak van Sky TV, in aanloop naar het Champions League-duel tussen Bayern München en FC Barcelona. Bayern zag Robert Lewandowski vertrekken naar de Catalanen en haalde als vervanger de pas zeventienjarige Mathys Tel. "Vandaag de dag heeft FC Bayern zeer getalenteerde spelers, maar als het niet goed gaat, mist het team zulke jongens", stelt Matthäus over de meer ervaren spelers als Lewandowski. "Velen verstoppen zich of zoeken het probleem dan bij anderen."

Bayern maakte de afgelopen jaren gehakt van Barcelona in de directe ontmoetingen en treft de club dinsdagavond. In 2020 boekte Bayern een 2-8 uitzege op de Blaugranas en in het daarop volgende jaar werd het twee keer 3-0 voor Der Rekordmeister. De oud-speler is wel te spreken over Sadio Mané, die de afgelopen zomer overkwam van Liverpool. "Ik zie geen enkele zorgwekkende trend en ik maak me ook geen zorgen over Sadio Mané. Hij is een een grote aanwinst voor dit team en FC Bayern."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!