Nieuws

PSV neemt afstand van onrust rondom stadion: 'Zij zijn geen fans van de club'

PSV neemt afstand van onrust rondom stadion: 'Zij zijn geen fans van de club'

26-11-2021 10:33

PSV zegt de mensen die donderdagavond probeerden het Philips Stadion binnen te dringen niet te kunnen, laat een woordvoerster van de club weten. Voorafgaand aan het duel met Sturm Graz (2-0) forceerde een handjevol mensen een hek, om zo binnen te komen.

De Eindhovense politie moest eraan te pas komen en arresteerde in totaal tien mensen. PSV vindt het teleurstellend dat er problemen opdoken rond het stadion, vooral omdat het onthaal van de spelers voor de wedstrijd indrukwekkend was. "Dat was georganiseerd en ging prima", vertelt de woordvoerster in gesprek met het Eindhovens Dagblad

"Toen het vuurwerk te lang aanhield, is de groep die de actie had georganiseerd weggegaan. Een groep die overbleef, probeerde het stadion in te komen. Dat hebben we weten te voorkomen. De mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen PSV-supporters", wordt eraan toegevoegd. 

PSV blijft door de zege op de Oostenrijkers in de race voor Europa League-voetbal na de winterstop. Real Sociedad verloor met 2-1 van AS Monaco, waardoor de ploeg van Roger Schmidt over twee weken genoeg heeft aan een punt tijdens de rechtstreekse confrontatie in Spanje. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!