Nieuws

Antony moest 'offer' brengen voor Ajax-transfer: 'Dat is de prijs die we betalen'

Antony moest 'offer' brengen voor Ajax-transfer: 'Dat is de prijs die we betalen'

13-09-2022 09:53

Antony maakte op twintigjarige leeftijd de overstap van Sao Paulo naar Ajax en dat ging hem niet altijd even gemakkelijk af. De aanvaller moest zijn zoontje van acht maanden achterlaten in Brazilië vanwege de pandemie. In gesprek met Sky Sports kijkt de Braziliaan terug op die zware periode.

Antony maakte in februari 2020 de overstap naar Nederland en tekende contract bij Ajax. "Ik kwam tijdens de pandemie in mijn eentje naar Ajax. Het was moeilijk om weg te zijn van mijn zoontje", aldus de Braziliaans international. "Ik miste zijn eerste stappen, ik zag alleen de video daarvan. Dat is het offer dat we brengen, de prijs die we betalen."

"Ik heb geen spijt. Ik doe het om hem een betere toekomst te bieden en om hem trots op mij te maken. Hoeveel pijn het ook doet, en hoe vaak ik 's nachts ook huil als ik aan hem denk, de pijn is het waard. Hij is nu dichtbij me. Het gaat goed met hem."

Ook de onderhandelingen tussen Ajax en Manchester United zorgde voor onrust bij de aanvaller. "Dat was moeilijk. Ik was nerveus. Ik kon niet wachten om hierheen te gaan en het shirt van de club aan te doen." Uiteindelijk trainde Antony niet meer mee bij Ajax en speelde hij ook geen wedstrijden meer. "Er waren moeilijke momenten bij Ajax. Iedereen weet dat ik in contact stond met de mensen hier. Ik ben Manchester United dankbaar voor de vasthoudendheid en het geloof in mij."

In zijn eerste duel voor Manchester United scoorde hij direct tegen Arsenal. "Toen ik het net zag bollen en de fans zag staan om te juichen, werd ik heel emotioneel. Ik kreeg er kippenvel van. Het doelpunt was voor mijn familie en voor de fans."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!