Nieuws

'Conflict Barcelona en Atlético opgelost: Griezmann definitief naar oude liefde'

'Conflict Barcelona en Atlético opgelost: Griezmann definitief naar oude liefde'

13-09-2022 08:49

Atlético Madrid en FC Barcelona zijn dicht bij een akkoord over de transfersom van Antoine Griezmann, meldt L'Équipe. Op aandringen van Diego Simeone wordt de Fransman definitief overgenomen van de Catalanen.

Atlético huurt de aanvaller dit seizoen van Barcelona, maar als de aanvaller een bepaald aantal wedstrijden meer dan een half uur zou spelen, zou er een definitieve overgang voor veertig miljoen euro plaatsvinden. Dat zorgde ervoor dat Griezmann steeds maar een half uur in actie komt dit seizoen. Het zorgde voor een conflict tussen de twee clubs, dat nu opgelost lijkt te worden.

De Madrilenen willen geen veertig miljoen euro betalen voor de Frans international, terwijl Barcelona ervan overtuigd was dat deze situatie niet de bedoeling was van de clausule in het contract van Griezmann. De Catalanen overwogen een rechtszaak te beginnen tegen Atlético, De clubs naderen nu echter een akkoord over een definitieve overstap voor 25 miljoen euro. De overstap zou nog voor de komende interlandperiode plaatsvinden, meldt de Franse krant.

De transfer zou plaatsvinden op aandringen van Diego Simeone. De trainer van de Madrilenen wil Griezmann meer gebruiken dan hij nu kan. De Argentijn zou daarom de clubleiding van de Madrilenen hebben verzocht werk te maken van een definitieve overgang.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!